Etichete

, , , , ,

Săculeții Comoara sensului conțin 13 cartonașe și o carticică. Pe 12 dintre cartonașe sunt reproduceri ale celor 12 mandale din colecția Comoara sensului. Al 13-lea cartonaș are doar discul negru al mandalei, invitând pe cel care va intra în posesia unui săculeţ să ia un instrument alb, argintiu sau auriu şi să îl completeze, prin desen sau cuvinte, cu propria poveste.

DSCN3694Cărticica descrie fiecare din cele 12 valori/resurse (îndoiala, autocunoaşterea, credinţa, despărţirea, răbdarea, smerenia, prietenia, providenţa, stoicismul umanist, contemplaţia, înţelepciunea), văzute precum cele 2 feţe spre înainte şi înapoi ale lui Ianus sau ca 2 faţete ale aceleiaşi monede. Descrierea fiecărei valori include felul cum a înţeles-o actorul poveştii de viaţă, felul cum am înţeles eu acea valoare pe baza lecturilor şi experienţelor, faţeta luminoasă, faţeta umbroasă şi un set de afirmaţii cu rol eliberator, încurajator, integrator. De asemenea, cărticica descrie istoricul apariţiei colecţiei de mandale Comoara sensului, precum şi sugestii de utilizare a săculeţilor.

Săculeţul este dintr-o ţesătură de tip mătase aurie. În orient tipul de ţesătură de mătase din care se făceau hainele nobililor indica rangul acestora. Trecerea prin momentele existenţiale dificile ne înnobilează şi valoarea comorii noastre depinde doar de deschiderea noastră spre învăţare.

DSCN3695Scopul acestui proiect este de a da mai departe înţelepciunea primită de la cele 12 persoane care mi-au încredinţat poveştile lor de viaţă. Acestea au fost un minunat cadou pentru mine. Am învăţat desenând mandalele şi intrând în starea de rezonanţă cu valoarea reprezentată de fiecare dintre ele. Pornind de la acest sentiment de apreciere am creat săculeţii Comoara sensului, ca instrument util de dezvoltare personală, autocunoaştere, găsire a unei surse de inspiraţie atunci când trecem prin momente dificile în existenţă.

Reclame