Etichete

, , ,

Sensul este o căutare profundă a noastră ca ființe umane, o dorință a zonelor adânci ale interiorului nostru de a găsi un înțeles, o noimă, un temei în ceea ce viața ne propune ca experiență. Unele experiențe sunt blânde, altele sunt aspre, dar fiecare trezește ceva în noi și ne ajută să (re)descoperim cine (mai) suntem. Cu toții trăim și momente de intensitate maximă raportat la contextul propriei existențe, cu polaritate pozitivă sau negativă.

Când experimentăm o pierdere majoră simțim furie, teamă, tensiune, rușine, vinovăție – toate aceste emoții, fie că le conștientizăm fie că nu, ne pun în dificultate. Cu cât pierderea este mai mare, cu atât mai puternic este impactul emoțional pe care îl resimțim. Acesta este timpul marii oportunități de a ajunge la convingerile intime și a le restructura. Se pune întrebarea dacă ne schimbăm ca esență sau doar (re)intrăm în conexiune cu părți din noi pe care fie nu le cunoșteam încă, fie le-am uitat? Indiferent care ar fi răspunsul, ceea ce trăim este o experiență de (auto)cunoaștere și învățare.

Ceea ce descoperim în momentele noastre de dificultate sunt resursele dinăuntru. Uneori ajungem la ele direct, alteori mediat, însă locul sălașului lor este în noi, în sfera convingerilor și valorilor care ne animă acțiunile. Modul în care accesăm și utilizăm o valoare-soluție creată de sinele nostru este direct dependent de faptul că știm sau nu știm limpede și explicit ce este ceea ce ne susține mersul înainte. E preferabil să știm și să facem efortul de a aduce la lumină, din întunericul inconștientului sau al ignoranței, comoara.

Diamantul se naște dintr-un cărbune printr-un proces lung și laborios, comoara noastră interioară se naște din depunerea și tasarea de experiențe. În inimă? În creier? Cu mintea coborâtă în inimă, adică în acel punct unde se produce integrarea sinelui. Este punctul din mijlocul cercului, din centrul mandalei care suntem. Există în fiecare și doar de alegerea noastră ține să îl căutăm și să îl găsim. Colecția de mandale Comoara sensului este o invitație de a explora acest punct.

Reclame