Etichete

, , , ,

Mandala și educația subtilă pentru valori este mai mult decât un calendar de perete destinat claselor primare.  Conține 12 valori, prezentate fiecare sub formă de mandala și însoțite de o propoziție cu rol de cheie de interpretare. Poate fi utilizat la desen sau educație civică, iar copiii își pot exprima și desena, sub ghidajul înțelept al învățătorilor, propria viziune despre valoarea lunii respective: abundență, pace, iubire, acceptare, armonie, cooperare, onestitate, învățare, iertare, libertate, efort și recunoștință.

Material destinat învățătorilor și oricui vrea o lume mai frumoasă

Mandala și educația subtilă pentru valori. Autor: Simona-Elena Bernat. Material destinat învățătorilor și tuturor celor care doresc o lume mai frumoasă.

Vă invit la un prim proiect, cu acești pași:

  1. Începând cu ianuarie 2013 puneți pe peretele sălii de clasă calendarul Mandala și educația subtilă pentru valori.
  2. Alegeți împreună cu elevii un dintre cele 12 valori, pe care să vă concentrați într-o zi la o lecție de desen sau de educație civică.
  3. Puneți o muzică frumoasă și armonioasă (Mozart, Bach, Vivaldi), apoi lăsați copiii să deseneze varianta lor de mandala la valoarea respectivă.
  4. Afișați mandalele într-un loc vizibil, dați copiilor câte 3 buline, post-it-uri, pioneze etc. pe care să le folosească pentru a marca cele 3 mandale care le plac cel mai mult. Au dreptul să își voteze și propria mandală.
  5. Fotografiați cele 3 mandale care au acumulat cele mai multe voturi. Rugați copiii să spună/scrie ceva despre mandala lor și trimiteți-mi fotografia, textul, numele copilului și al dvs. până în data de 19 martie 2013.
  6. În 20 martie 2013, cu ocazia echinocțiului de primăvară, voi posta pe blog toate mandalele pe care le-am primit.

Dacă sunteți interesați, vă rog să îmi scrieți pe adresa de email: asociatia@learnandvision.ro

Reclame