Etichete

,

Subiectul ales este pe cât de curajos, pe atât de dureros: percepțiile asupra altor etnii și consecințele acestor percepții asupra relației cu ceilalți și asupra construcției propriei identități. Atmosfera este tensionată și gălăgioasă, cu certuri, amenințări, vandalisme, trafic de persoane, infracțiuni, crimă și căutarea unui mod de a supraviețui și de a păstra un oarecare simț al demnității și integrității ființei umane.

Mai multe personaje, cu roluri sociale diferite, trăiesc fiecare povestea lor zilnică, în care oscilează între fapte bune și fapte mai puțin bune. Țesătura de povești evoluează și unele dintre ele se intersectează, creând cumva senzația că toate poveștile noastre se intersectează într-un anume fel și că toate acțiunile noastre au consecințe, chiar dacă nu le conștientizăm, asupra noastră sau a celorlalți.

Rasa și etnia, ca elemente de identitate, sunt zone prin care ne definim, în care ne ascundem, de care ne folosim sau de care ne rușinăm. Stereotipiile construite în zeci de ani ne blochează comunicarea și interacțiunea autentică, reală, cu ceilalți. Identitatea noastră a devenit fragmentată și căutăm apropierea de ceilalți uneori în moduri violente și forțate.

Fraza de început spune foarte multe: Este vorba despre acea senzație a atingerii. În orice oraș real mergi, știi? Te ciocnești de oameni și ei dau peste tine. În L.A. nimeni nu te atinge. Suntem întotdeauna în spatele acestor metale și sticle. Cred că ne lipsește atât de mult atingerea încât ne strivim unii pe alții doar ca să simțim ceva.

Filmul mi-a lăsat senzația că binele și răul, înțelese în sens simplu, clasic, se propagă cu aceeași viteză și că fiecare dintre noi e capabil de ambele în egală măsură, dar, undeva bine ascunsă printre reacții pripite și tensiuni, se ițește ideea că nevoia și dorința noastră fundamentală este de a căuta și propaga binele. Un film care redă o realitate probabilă a zilelor noastre, dar iscă în minte întrebări despre realități alternative la lipsa de interacțiune și comunicare autentică, în care ne atingem profund și cu blândețe unii pe ceilalți.

 

 

Reclame