Etichete

, , ,

Sunt formator/profesor și dețin firma de cercetare în educație SC Learn&Vision SRL www.learnandvision.ro. Țin cursuri pentru adulți mai ales, însă lucrez uneori și cu grupuri de copii sau tineri ori cu grupuri mixte: două sau trei generații simultan.

Filosofia mea de predare este de tip constructivist, combinat cu antrenamentul intelectual. Pe linia constructivistă, consider că fiecare persoană are un anumit bagaj de cunoștințe la care adaugă mereu altele noi; că învățarea bună este activă și îl implică direct pe cel care învață în activitate și că reflecția este un instrument cheie pentru a deprinde orice abilitate sau atitudine. Pe linia antrenamentului intelectual, am preluat și aplic „ucenicia cognitivă” și exercițiul. „Ucenicia” o înțeleg ca observare a ceea ce face o persoană cu succes într-un anume domeniu, iar exercițiul îl înțeleg ca practică în mod conștient și constant sau măcar repetat, a comportamentelor și atitudinilor pe care le doresc la mine.

Cursurile pe care le proiectez se bazează pe responsabilitatea împărtășită între cel care predă și cel care învață. Mă văd mai degrabă ca un facilitator sau ghid care sprijină un grup de cursanți să își clarifice ideile, decât ca pe un profesor directiv care transmite cunoașterea doar lui accesibilă. Cred în idei testate, explorate, investigate și verificate.

Pentru că învățarea este continuă și se desfășoară în orice timp și spațiu îmi place să ofer mentorat, consultanță sau coaching celor care doresc să învețe cu mine și să sprijin transferul celor învățate la locul de muncă sau în viața cotidiană.

Reclame